Teknolojik gelişmeler çağımızı çok daha rahat bir şekilde yaşamamızı ve her konuda pratikleşmemize olanak sağlamaktadır. Çağımız her geçen gün biraz daha bilinmeze cevap verebilmemize, günümüzde kullanılan teknikler ile önceden hayal gibi görünen birçok konuyu bugün çözebilemkteyiz.

 

Bu konulardan birisi de Kanal Görüntüleme (kanalizasyon görüntüleme) (KANAL GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİ CCTV) işlemidir. Kanal Görüntüleme sisteminin çalışma prensibi robot üzerindeki 360 derece kamera ile hatların mevcut durumlarının tespiti arızalı olan yerlerin Noktasal bir biçimde tespit edilmesi işlemidir.

 

Operatör tarafından Bala Kanal Görüntüleme İşlemi yapılırken video kayıtlarında Kanal Eğimi, Çatlak Boyutu, Kanal Çapındaki Daralmalar, Ezilme büzülme, kırılma gibi tüm bilgileri kayıt altına alabilmektedir.

 

Kanal Görüntüleme Kullanım Alanları

  • Atık Su, Yağmur suyu hatlarının mevcut durumu, arıza çatlak olup olmaması gibi konularda
  • Yeni yapılan kanalizasyon hatlarının kalite, kontrol uygunluğunun kontrolünde
  • Eski kanalizasyon hatlarının çatlak, kırık, eğim gibi değerlerinin kontrolünde
  • Kanal Temizliği yapılırken hatların önceki ve sonraki durumlarının tespitinde
  • Raporlama ve Video kayıtları sayesinde hatların durumlarının kayıt altına alınmasını sağlamaktadır.

Kanal Görüntüleme Robotu

Kanal Görüntüleme Robotları ikiye ayrılmaktadır. İttirmeli tip kanal görüntüleme robotları

Traktör üstü kanal görüntüleme robotları olmaktadır.
Kullanım alanları olarak  20mm çapından başlar farklı ekipmanlar ile büyük çaplı borularda da kullanılabilir.

Kanal Görüntüleme Fiyatları Bala

Kanal görüntüleme fiyatları yapılan işin metrajına göre değişmektedir. Genellikle kanalların autocad projelerindeki hat uzunlukları dikkate alınarak fiyat verilebilir. Asıl fiyatlandırma iş sonunda kaç metrelik bir kayıt alınmış ise onun üzerinden fiyatlandırmak en doğru olanıdır. Lütfen fiyatlar için bizim ile iletişime geçiniz.

Ancak kanal görüntüleme olayı ve sistemi anlattığımız kadar kolay ve basit bir işlem değildir. Başlı başına projelendirilerek çalışılması ve teknik detayları çok olan bir konudur. Bu işlemi Kanal Arıza firması olarak bizler en iyi şekilde yapıyoruz. Siz değerli müşterilerimizin mağduriyetini gidermek için her gün güncellenen teknoloji ve her gün öğrendiğimiz yeni bilgilerle kanal görüntüleme sistemleri konusunda sizlere yardımcı oluyoruz.

Kanal Görüntüleme Hakkında Merak Edilenler

Kanal Görüntüleme Nedir ?

Kanal Görüntüleme sistemleri ile kanal hatlarının durumunu, alt yapı işlerinde iş teslimlerinde kanalların durumlarının görüntülenmesi ,kanalizasyon hatlarındaki arızaların noktasal bir şekilde bulunması sağlamaktadır..

Tüm Ankara’da Kanal Görüntüleme Hizmeti Sağlıyormusunuz?

Kanal Görüntüleme Hizmetimiz Ankara’nın her semtinde sağlayabilmekteyiz.